ПЕ - Ребрасти Полиетилен

Од СН4  Од СН8  Ø 75 - Ø 500 

Ид СН4  Ид СН8  Ø 140 - Ø 1200

Полиетиленскиот (PE) идентификатор на брановидни цевки е модерен, сигурен и ефикасен начин на гравитација на испуштање на сите видови на врнежи или отпадни води. Цевките се дефинираат преку внатрешен дијаметар, со што стапката на проток е значително полесна за корисникот. Гарантираната хидроизолација на спојките до притисок од 0,5bar,сигурната периферна ригидност и леснотијата на инсталирање ги прават овие цевки и комплетната придружна програма селектирани со вратило. Овие цевки обезбедуваат на корисникот сигурност и издржливост со трошоците за инсталација, кои се помали во споредба со многу други системи за цевки.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

- Одлични хидраулички карактеристики
- Одлична отпорност на агресивни нечисти води
- Добра отпорност на механичка придвижувања на земјиштето
- Многу лесна инсталација
- Долг век на траење
- Може да се изработат во должини од 6 и 12 м, 
- Еколошки се, можност за 100% рецикличност
- Можност за челно заварување
- Можност да се спојуваат со секаков вид на традиционални спојни елементи

Технички податоци:

Полиетилен со висока густина, (ПЕ ХД)
Боја : Црна надворешна со сина - зелена внатрешност.
Стандард : ЕН 13476-3

Физички својства на материјалите:

Густина >0.953 gr/cm 3
Индекс на течење (МФИ) , 0.7-1.5 gr/ 10 min (190/5 kg)
Модул на еластичност >1200 MPa

Пат 402 - Тетово , 1200  Р.С Македонија

+389 (44) 341 636

+389 (77) 691 535

АНЕ КОМПАНИ МБ - Тетово 2017 - 2020  ® Сите права задржани според законот за авторски права

 

Дизајн и хостинг ''Click Web & Graphic Studio'' - Тетово

  • Facebook