top of page
Ребрасти цевки

PE Ребрасти цевки ОД и ИД

Изработуваме Peštan ID полиетиленски PE цевки во дијаметри дефинирани со внатрешната димензија (ID). Цевките се направени во следните дијаметри:  Ø ID 140, Ø ID 200, Ø ID 250, Ø ID 300, Ø ID 400, Ø ID 500, Ø ID 600, Ø ID 800.

Цевките се произведуваат во стандардна должина од 6 метри. Сите дијаметри може да се креираат во класи на вкочанетост на прстенот SN 4 или S 8. Овој опсег на вкочанетост на прстенот овозможува оптимален избор на цевки во согласност со статичката пресметка. Во случај проектот да бара поголема периферна вкочанетост од SN 8, Пештан може да произведе вкочанетост на прстенот на цевката до SN16. За комплетна програма ID ПЕ брановидни цевки ги изработуваме сите потребни фитинзи, преодни парчиња за поврзување со цевки од други материјали и можеме по посебна нарачка да направиме секаков вид на монтажа на вашиот цртеж. Нудиме комплетна програма и придружни шахти во сите стандардни димензии за да можеме да помогнеме на едно место и да понудиме комплетен систем на цевки за високи перформанси.

Технички:

Пештанските полиетиленски брановидни цевки (PE) се наменети за изградба на цевковод и гравитациско одведување на сите видови отпадни води. Системот е димензионално идентичен со ПП брановидни цевки или со користење на различен материјал или PE-полиетилен. Главната разлика е тежината на производот, полиетиленската цевка е малку потешка за иста јачина на прстенот. Овие цевки обезбедуваат сигурна функција во речиси сите околности, меѓутоа, во случај на потреба од поголема вкочанетост на прстенот или транспорт на агресивни течности, ве советуваме да се консултирате со нашата техничка поддршка. Цевководот е направен од ПЕ цевки Пештан. Поставен е и тестиран во согласност со EN 1610 кој ќе обезбеди долготрајна и сигурна функција во речиси сите услови. Купувачот во согласност со неговите потреби избира цевка со периферна крутост (јакост прстен) која може да биде SN 4 (4 KN/m²), SN 8 (8 KN/m²), на барање на клиент до SN 16 (4 KN/ m²). Со програмата нудиме комплетна шахта за цевки произведена од нашите цевки или техника на рото лиење, како и комплетен асортиман на фитинзи за да можеме да ги исполниме сите барања на клиентите без оглед на тоа колку проектот бил сложен. Пештан исто така понуди седло конектор поседува последователен SAG, кој обезбедува брзо и ефикасно поврзување со веќе инсталираниот цевковод. Со оглед на тоа што димензионалните карактеристики на PE и PP OD цевките се идентични, последователната врска со склопување на седлото е идентична на двете цевки. За SAG, ќе кажеме повеќе во дел од работата на ПП брановидни цевки ID.
Со комплетен цевковод можеме да ви понудиме услуга на пневматско тестирање на цевководот во согласност со EN 1610th. За какви било прашања или за создавање наменски решенија за проектот, можете да ја контактирате нашата техничка поддршка.

Rebrasti cevki ID Ane Kompani MB Tetovo

Пештанските полиетиленски (PE) ID брановидни цевки се модерен, сигурен и ефикасен начин за гравитациско одведување на сите видови дождовница или отпадна вода. Цевките се дефинираат преку внатрешен дијаметар што го олеснува буџетирањето. Гарантираната водоотпорност на соединенијата до притисок од 0,5 бари, сигурната вкочанетост на прстенот и леснотијата на монтирање, ги прават овие цевки и ги комплетираат следните програмски шахти докажан избор. Овие цевки обезбедуваат сигурност и долг век на трошоците за инсталација кои се пониски во споредба со многу други системи на цевки.

ПЕ брановидни цевки ОД


Брановидните цевки Peštan полиетиленски (PE) OD со години се сигурен партнер во изградбата на гравитациониот одвод надвор од зградата. Овие брановидни цевки се декларирани над номиналниот надворешен дијаметар (OD). Овие цевки подеднакво често се користат на поединечни објекти, како и на големи проекти, а нивната ефикасност и леснотијата на инсталација ги прави подеднакво лесно да ги користат аматери или професионалци. Гарантираната водоотпорност на соединенијата на притисок од 0,5 Bar и класата на периферна вкочанетост SN 4 (4 KN/m²) и SN 8 (8 KN/m²) ја прават оваа цевка прв избор за помали проекти. Можноста за купување на нова цевка намотана до 50 метри во должина и поставувањето на цевководот без чести соединенија ги прави овие цевки многу лесни и брзи за монтирање.

,

Изработуваме Peštan полиетиленска PE цевка OD во дијаметар дефиниран со надворешен дијаметар (OD).

Цевките се направени во следните дијаметри: Ø OD 40, Ø OD 50, Ø OD 63, Ø OD 75, Ø OD 90, Ø OD 110, Ø OD 125, Ø OD 160, Ø OD 200, Ø OD 250, OD 315, Ø OD 400, Ø OD 500.

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

Технички:

,

Сите дијаметри можат да бидат дизајнирани во класи на вкочанетост на прстените SN 4 или SN 8. Овој опсег на вкочанетост на прстенот овозможува оптимален избор на цевки во согласност со статичката пресметка. Цевките може да се испорачаат во намотки од 50 m, со дијаметар до Ø 200 или шипки од 6 m за сите дијаметри. За програмата ПЕ брановидни цевки ОД ги произведуваме потребните фитинзи и нудиме целосна програма на потпорни шахти во сите стандардни димензии за да можеме да помогнеме од едно место и да понудиме комплетен систем на цевки за високи перформанси.

,

Пештанските полиетиленски (PE) OD брановидни цевки се наменети за изградба на цевковод и гравитациско одведување на сите видови отпадни води. Цевките се дефинираат со надворешен дијаметар што значи дека номиналниот дијаметар на цевката што се мери на надворешниот раб на внатрешниот дијаметар се постигнува со одземање на номиналниот дијаметар 2X дебелина на ѕидот. Овие цевки обезбедуваат сигурна функција во речиси сите услови, но во случај на потреба од голема вкочанетост на прстенот или транспорт на агресивни течности, советуваме консултација со нашата техничка поддршка.

Цевководот кој е направен од Peštan PE цевка OD, поставен и тестиран во согласност со EN 1610 ќе обезбеди долготрајна и сигурна функција во речиси сите услови. Во согласност со неговите потреби, купувачот избира цевка со периферна вкочанетост (јакозен прстен) која може да биде SN 4 (4 KN/m²) или SN 8 (8 KN/m²). Со програмата за цевки нудиме комплетна шахта произведена од нашите цевки или техника на рото леење, како и програма за монтирање, за да можеме да ги исполниме сите барања на клиентите без разлика колку проектот бил сложен. Со комплетен цевковод можеме да ви понудиме сервис и пневматско тестирање на цевководот во согласност со EN 1610th.

Rebrasti cevki OD Ane Kompani MB Tetovo
Every content on the website is strictly our do not share/use without permission!
Секоја содржина на вебсајтoт е наша и на нашите деловени партнери не ја користите без дозвола!
E gjithë përmbajtja e faqes në internet është e jona dhe partnerët tanë të biznesit nuk e ndajnë atë pa leje!
bottom of page