top of page
PPR Cevki na lepenje pestan Ane Kompani MB\

PPR - Цевки и фитинг на лепење

Цевките и фитинзите на Peštan PPR Fluidtherm претставуваат модерни, сигурни, долготрајни и на кој било начин ефикасен начин на спроведување на течности под притисок и во домаќинствата и во индустриските апарати.

Ние произведуваме и стандардни цевки и цевки со среден слој изработени од специјална мешавина од PPR и стаклени влакна или цевки со среден слој од алуминиум наменети за повисоки или пониски температури на експлоатација.

Благодарение на користењето врвни материјали, напредните карактеристики на системот воопшто, заварените споеви без можност за истекување и врвната хемиска отпорност на нашиот систем, тој со години беше избор број еден на нашите клиенти.

Програма:
Системот Peštan Fluidtherm е наменет за спроведување на течност под притисок и може да се примени и на вакумски инсталации. Системот е дизајниран во согласност со српскиот стандард – европска норма SRPS/EN 15874. Неговата главна цел  е транспорт на вода и воздух под притисок. Поради неговата одлична хемиска отпорност, може да се користи за спроведување на различни видови хемикалии. Меѓутоа, во такви случаи, за да се избегне каква било потенцијална грешка, потребно е да се консултирате со нашата техничка поддршка.

,

Можно е да се примени системот на инсталации за климатизација, така што истиот цевковод може да се користи за спроведување на топла течност во зима и ладна течност во лето. На сите инсталации важно е да се земе предвид термичката дилатација и да се предвидат дилатални зглобови според употребата. Цевките со среден слој направени од мешавина од PPR и стаклени влакна имаат 4 пати помала термичка дилатација од стандардните цевки и може значително да ги олеснат проекциите  и поставувањето на цевководи.

Системите PPR се многу погодни за префабрикување на сложени склопови, или со други зборови, можно е да се направат комплетни склопови според проекти и потоа да се изврши последната рата на лице место. Ваквиот пристап значително го намалува времето поминато на рата на системот.

Пештан ППР ФЛУИДТЕРМ
Технички карактеристики

Системот Pestan Fluidtherm е наменет за спроведување на течност под притисок и може да се примени и на вакумски инсталации. Системот е дизајниран во согласност со српскиот стандард – европска норма SRPS/EN 15874. Неговата главна цел е транспорт на вода и воздух под притисок. Поради неговата одлична хемиска отпорност, може да се користи за спроводливост на различни видови хемикалии. Меѓутоа, во такви случаи, за да се избегне каква било потенцијална грешка, потребно е да се консултирате со нашата техничка поддршка

,

,

Можно е да се примени системот на инсталации за климатизација, така што истиот цевковод може да се користи за спроведување на топла течност во зима и ладна течност во лето. На сите инсталации важно е да се земат предвид термичките дилатации и да се предвидат дилатални зглобови според употребата. Цевките со среден слој направени од мешавина од PPR и стаклени влакна имаат 4 пати помали термички дилатации од стандардните цевки и значително можат да ги олеснат проекциите  и поставувањето на цевководи.

Системите PPR се многу погодни за префабрикување на сложени склопови, или со други зборови, можно е да се направат комплетни склопови според проекти и потоа да се изврши последната рата на лице место. Ваквиот пристап значително го намалува времето поминато на рата на системот.

PPR TABELA ANE KOMPANI MB
PPR ANE KOMPANI MB
*Моментално на залиха од ППР програмата ја имаме само во бела варијанта*
Every content on the website is strictly our do not share/use without permission!
Секоја содржина на вебсајтoт е наша и на нашите деловени партнери не ја користите без дозвола!
E gjithë përmbajtja e faqes në internet është e jona dhe partnerët tanë të biznesit nuk e ndajnë atë pa leje!
bottom of page