top of page
Pestan HTPP Ане Компани МБ Тетово

ХТПП Цевки и фитинг

Цевките и приклучоците за HTPP за домашна канализација заедно со соодветните конектори се дизајнирани да ги отстрануваат сите видови отпадни води во објектите. Многу лесен за инсталирање и поврзување, гумениот прстен обезбедува целосно запечатување. Максимална температура од + 90°C. Производите од Peštan HT(PP) цевки се најнова, револуционерна технологија како трислојна композитна цевка со одлични механички карактеристики. Внатрешниот слој на цевката е во бела боја. Овој слој овозможува лесна проверка на цевководот со камери што е услов во модерната станбена изградба.

Програма:


Производната програма Peštan HT (PP) цевки за канализациони системи во згради вклучува цевки произведени од висококвалитетен полипропиленски хомополимер (PP-H), технологија на трислојни композитни цевки според барањата на EN 1451, во дијаметри од Ø32 до Ø160.

Целиот систем на отстранување на отпадни води во објектите заокружува комплетна програма на фитинзи направени од ист материјал, според истиот европски стандард, во сите соодветни дијаметри.

HTPP Cevki Pestan Ane Kompani MB

Отпорност на високи температури:

Комплетната програма Peštan HT (PP) цевките и фитинзите за отпадна вода во зградите се отпорни на постојано топлинско оптоварување од + 60 ° C, како и на краткорочно термичко оптоварување од + 95 ° C.

,

Физички својства на материјалите

Густината од 9 g / cm3, според ISO 1183
Јакост на истегнување од 28 MPa според ISO 527
Модул на истегнување 1.300 MPa според ISO 527
Јачина на удар според Sharpy 70 kJ / m², според ISO 179

,

Хемиска отпорност на материјалите

Цевките и фитинзите Peštan HT (PP) се отпорни на солена вода, алкохол, киселини, алкалии, сулфати, агресивен гас и сите видови детергенти. Од друга страна, не може да се користи за транспорт на вода која содржи висок процент на бензен, бензин (бензин) или ацетон. Доказ за PH2 до PH12

,

,

Поврзување HT (PP) цевки

Peštan HT (PP) цевките и фитинзите се поврзани со приклучоци, а водоотпорноста се постигнува преку заптивни прстени направени од EPDM гума (EN 681), кои се вметнуваат во штекерот.

,

Инсталација и тестирање

Peštan HT (PP) цевките и фитинзите се инсталирани во согласност со EN 12056 Гравитациони системи во зградите.

Тестирањето на внатрешната канализација е задолжително во модерната станбена изградба.

,

Гасоводот не треба да се преклопува пред извршувањето на тестот, сите зглобови се видливи и јасни. Сите отвори мора да бидат привремено затворени за време на тестот водоотпорност. Водата со која тестот за отпорност на вода треба да биде сува. Тестирање на прекумерен притисок водоотпорноста се движи од минимум 0,03 бари до максимум 0,5 бари. Тестот за затегнатост трае еден час. Критериум за поминување на тестот водоотпорност е да не се губи повеќе од 0,5 литри на час за секои 10 m2 внатрешна површина на цевководот.

.

Звучна изолација

Постојат два типа на бучава кои се многу различни во медиумот преку кој се пренесува:

Бучавата на воздухот (Воздушен шум)
Бучавата што се пренесува низ ѕидовите на зградите (шум што се пренесува преку структура)

Двата типа на бучава може да се намалат на оптимални нивоа на различни начини.

 

Бучавата од воздухот (Airborn noise) е намалена така што цевките и фитинзите произведени со специјална технологија на специјални материјали (материјали засилени-модифицирани минерални адитиви) или со оптимизирање на употребата на фитинзи на места промена на насоката на цевководот.

 

Бучавата што се пренесува низ ѕидовите на зградите (бучава што се пренесува од конструкција) е намалена така што цевководот е правилно инсталиран со квалитетни стеги со лиена гума (фиксирани точки) и оптимална стегачка клешта (точка на лизгање).

За да се утврди ефикасноста на звучната изолација, системот на цевки и фитинзи за инсталации за канализација во домот, системот Пештан HTPP беше испратен на тестирање во реномираниот германски Институт за градежна физика Фраунхофер (IBP) во Штутгарт.

Тестовите се направени според EN 14366 (Лабораториско мерење на бучава од инсталации за отпадни води) и DIN 4109 (Звучна изолација во згради – Барања и проверки) и системот Пештан HTPP покажа одлични резултати со измерено ниво на бучава од само 24dB (A ). (Тест извештај P-BA 95/2016e)

Every content on the website is strictly our do not share/use without permission!
Секоја содржина на вебсајтoт е наша и на нашите деловени партнери не ја користите без дозвола!
E gjithë përmbajtja e faqes në internet është e jona dhe partnerët tanë të biznesit nuk e ndajnë atë pa leje!
bottom of page