top of page
ПЕ Црево за вода Пештан Ане Компани МБ

PE - Црева за чиста вода

Peštan PEHD цевките за спроведување на вода под притисок се висококвалитетни цевки изработени од врвен квалитет на полиетилен PE-80 и PE-100. Цевките направени од полиетилен се физиолошки и токсиколошки сосема безбедни за употреба во водоснабдувањето. Комплетната програма Peštan PEHD цевките се произведуваат според нормата EN 12201.

Предноста на овој тип цевки во споредба со другите видови материјали за цевки е нивната висока флексибилност и отпорност на сеизмички влијанија и движење на земјата и може да се користат во области со такви карактеристики. Радиусот на флексибилност на полиетиленските цевки е 20d. Високата отпорност на полиетилен на бигор ги прави овие типови цевки посоодветни за употреба при спроведување на водата од другите цевководни материјали.

Полиетиленските цевки за вода се отпорни на УВ зраци и температури помеѓу -30°C и +60°C.

Програма:
Палетата на производство на Пештан ПЕХД цевки за спроведување на вода под притисок ги има производите од најквалитетниот полиетилен PE-80 и PE-100 во дијаметри Ø16 – Ø1200.

Crevo za voda Pestan Ane Kompani MB tetovo

Исто така, овие цевки се направени во 4 верзии во зависност од притисокот за кој се наменети:

 

SDR27,6 – PN6
SDR17 – PN10
SDR11 – PN16
SDR9 – PN20

,

(По барање, можно е производство на цевки со нестандардни работни притисоци – PN4 и PN25)

 

Пештан може да понуди комплетна програма на заварени додатоци изработени во сите дијаметри и при сите работни притисоци. Исто така, други работни притисоци се достапни според барањето.

,

Пестан произведува еднослојни и повеќеслојни PE цевки:

,

Црни цевки со сини ленти
Целосно црни цевки
Двослојни цевки, со надворешен црн и внатрешен бел слој
Двослојни цевки, со надворешен син и внатрешен бел слој

Технички карактеристики
пЕ ЦРЕВО ЗА ВОДА ТАБЕЛА

Отпорност на површни температури:

При повисоки температури на експлоатација  (индустриски апарат) потребно е да се прилагоди вредноста на PN со користење на намалување  коефициент од табелата

 

Монтажа на полиетиленски цевки

Постојат повеќе начини за поврзување на полиетиленски водоводни цевки:

Заварување со глава
Електро-фузија
Фитинг за компресија (до дијаметар 125)
Поврзување на ракави и ленти

 

Главо заварување и електро-фузија се изведуваат според DVS 2207-1

 

Инсталирањето, поставувањето, поврзувањето и испитувањето на цевководот од полиетилен се изведува во согласност со важечките европски норми и упатства:

,

EN 805
EN 1610
ДВС 2207-1
DVGW W 400-2 (A)

 

Коефициентот на безбедност на ПЕХД цевките за вода е 1,25

PEHD цевките имаат висока отпорност на абразија

Загубата на притисокот е многу мала бидејќи коефициентот на триење е 10x помал отколку кај челичните цевки

Коефициентот на линеарно проширување за полиетилен е 1,3×10-4C-1 (0,13 mm/m°C)

ПЕ ЦРЕВО ЗА ВОДА ТАБЕЛА 2
Every content on the website is strictly our do not share/use without permission!
Секоја содржина на вебсајтoт е наша и на нашите деловени партнери не ја користите без дозвола!
E gjithë përmbajtja e faqes në internet është e jona dhe partnerët tanë të biznesit nuk e ndajnë atë pa leje!
bottom of page