top of page
S - Line cevki pestan ane kompani mb tetovo

S - Line Нискошумна

Системот за нечујни цевководи Peštan е промовирана верзија на домашната канализација Peštan HTPP и е специјално дизајниран за вградување на места каде што се води сметка за звучната изолација. Инсталиран со специјални стеги за цевки (со профилиран гумен прстен) обезбедува намалување на бучавата и акустичните вибрации до ниво од 12 dB*. Најновата технологија на трислојни цевки за истиснување и материјали модифицирани со минерални адитиви го подигнаа отстранувањето на системите за отпадна вода во структурата на зградата на повисоко ниво.

Програма:


Производствена програма Peštan S LINE цевки за вградување на канализациони системи во згради вклучува цевки произведени од висококвалитетни полипропилен-кополимерни (PP-C) стврднати минерални адитиви, во технологија, трислојни композитни цевки според барањата на EN 1451, во дијаметри од Ø32 до Ø160.

 

Целиот систем за одведување на отпадни води во рамките на комплетна заоблена програма дизајнирани модерни фитинзи, со високи перформанси, изработени од ист материјал, според истиот европски стандард, во сите соодветни дијаметри.

Pestan S-Line Ане Компани МБ Пештан

Отпорност на покачена температура:

Комплетна програма Peštan S LINE цевки и фитинзи за канализација во згради отпорни на постојано топлинско оптоварување од + 60 ° C, како и краткорочно термичко оптоварување од + 95 ° C.

,

Физички својства на материјалите

Густината од 9 g / cm3, според ISO 1183
Јакост на истегнување од 28 MPa според ISO 527
Модул на истегнување 1.300 MPa според ISO 527
Јачина на удар според Sharpy 70 kJ / m², според ISO 179

,

Хемиска отпорност на материјалите

Цевките и фитинзите Peštan S LINE се отпорни на солена вода, алкохол, киселини, алкалии, сулфати, агресивен гас и сите видови детергенти. Од друга страна, не може да се користи за транспорт на вода која содржи висок процент на бензен, бензин (бензин) или ацетон.

,

Поврзување на S LINE цевки

Цевките и фитинзите на Peštan S LINE се поврзуваат преку приклучоци, водоотпорност се постигнува преку заптивните прстени од EPDM гума (EN 681), кои се вметнуваат во штекерот.

,

Инсталација и тестирање

Цевките и фитинзите на Pestan S LINE се инсталирани во согласност со EN 12056 Гравитациони системи во зградите.

Тестирањето на внатрешната канализација е задолжително во модерната станбена градба.

Гасоводот не треба да се преклопува пред извршувањето на тестот, сите приклучоци мора да бидат видливи и чисти. Сите отвори мора да бидат привремено затворени за време на тестот водоотпорност. Водата со која се испитува водонепропустливоста треба да биде сува. Тестирање на прекумерен притисок Отпорот на вода се движи од минимум 0,03 бари до максимум 0,5 бари. Тестот за затегнатост трае еден час. Критериум за поминување на тестот водоотпорност е да не се губи повеќе од 0,5 литри на час за секои 10 m2 внатрешна површина на цевководот.

,

Намалување на бучавата

Постојат два типа на бучава кои се многу различни во медиумот преку кој се пренесува:

Бучавата на воздухот (Воздушен шум)
Бучавата што се пренесува низ ѕидовите на зградите (шум што се пренесува преку структура)

Двата типа на бучава може да се намалат на оптимални нивоа на различни начини.

,

Бучавата од воздухот (Airborn noise) е намалена така што цевките и фитинзите произведени со специјална технологија на специјални материјали (материјали засилени-модифицирани минерални адитиви) или со оптимизирање на употребата на фитинзи на места промена на насоката на цевководот.

,

Бучавата што се пренесува низ ѕидовите на зградите (бучава што се пренесува од конструкција) е намалена така што цевководот е правилно инсталиран со квалитетни стеги со лиена гума (фиксирани точки) и оптимална стегачка клешта (точка на лизгање).

За да се утврди ефективноста на звучната изолација, системот на цевки и фитинзи за инсталации за канализација во домот, системот Peštan S LINE беше испратен на тестирање во познатиот германски Фраунхофер институт за градежна физика (IBP) во Штутгарт.

Тестовите се направени според EN 14366 (Лабораториско мерење на бучава од инсталации за отпадна вода) и DIN 4109 (Звучна изолација во згради – Барања и проверки) и системот Peštan S LINE покажа одлични резултати со измерено ниво на бучава од само 12dB ( А).

Tehnicki crtez S - Line Pestan Ane Kompani mb tetovo
Every content on the website is strictly our do not share/use without permission!
Секоја содржина на вебсајтoт е наша и на нашите деловени партнери не ја користите без дозвола!
E gjithë përmbajtja e faqes në internet është e jona dhe partnerët tanë të biznesit nuk e ndajnë atë pa leje!
bottom of page